Kikapcsolódás az egész családnak MKB SZÉP Kártyával! A 2017-ben kapott juttatását célszerű 2019. május 31-ig felhasználni!

A 2017-ben kapott, az eddigiekben fel nem használt SZÉP Kártya juttatással rendelkező MKB SZÉP Kártya birtokosok számára fontos határidő a 2019. május 31-e!

Bár a SZÉP Kártyára vonatkozó kormányrendelet eltérő következményekkel jár az MKB Bankkal szerződésben álló, valamint az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft-ben maradt ügyfelek számára, célszerű minden MKB SZÉP Kártyabirtokosnak a rendelkezésre álló 2017-es juttatásait május 31-ig elköltenie!

A 2019. május 31-ig el nem költött 2017-es juttatások kezelése az MKB Bank, valamint az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft-ben maradt MKB SZÉP Kártyás ügyfelek számára az alábbiak szerint alakul:

A 2017-ben kapott juttatás

az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. MKB SZÉP Kártyás ügyfelei számára

MKB Bank MKB SZÉP Kártyás ügyfelei számára

költségmentesen felhasználható 2019. május 31-ig

igen

igen

2019. május 31-ét követően

Az ügyfél számláján a megmaradt összeg nem lesz elérhető. A Kibocsátó az adott összeget 2019. június 30-ig visszautalja a kártyabirtokos juttatást nyújtó munkáltatójának.

Az összeg költhető marad, de a Kibocsátó havonta a rendelkezésre álló egyenleg 3 %-ának megfelelő díjat von le a számlán lévő összegből.

a Kibocsátó javaslata

Célszerű a rendelkezésre álló 2017-es juttatást 2019. május 31-ig felhasználni! (A 2017-es egyenleg megtekinthető a Személyes tárhelyen.)

Megfontolandó: a Személyes tárhelyre belépve az MKB Bank MKB SZÉP Kártya számlavezetési ajánlatát elfogadni és az MKB Bank SZÉP Kártyás ügyfelévé válni. Ebben az esetben a második oszlopban szereplő feltételek érvényesülnek.

Célszerű a rendelkezésre álló 2017-es juttatást 2019. május 31-ig felhasználni! (A 2017-es egyenleg, megtekinthető a Személyes tárhelyen.)

II.

A 2017-es rendelkezésre álló juttatások felhasználására vonatkozó közös javaslatok az MKB Bank, illetve az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. MKB SZÉP Kártyás ügyfelei számára:

Tervezzen előre: ellenőrizze, mekkora keret áll még rendelkezésére a 2017-ben kapott összegekből az Egyenleglekérdezés/Egyéni számla menüpontban.

Több mint 22 ezer szolgáltató partnerünknél fizethet kártyájával, részletesen kereshet különböző szempontok szerint a Szolgáltató-kereső főmenüben.

Kapcsolódjon ki: vigye el családját étterembe, wellnessbe, kulturális programokra. A finanszírozáshoz előnyös megoldást jelent az MKB SZÉP Kártya.

Használja fel pénzét akár a tavaszi iskolaszünetben, melyből 4 nap (2019.04.19-22.) egyúttal a húsvéti hosszú hétvége!

Érdemes tudnia, hogy belföldi szállásra és fürdőszolgáltatásra bármely alszámlán lévő összeg felhasználható!

2019. március 26.

MKB SZÉP Kártya Kibocsátói

MKB SZÉP Kártya számlaszámok elérése a Személyes tárhelyen

Tisztelt Kártyabirtokosaink!

Az MKB Bank által megnyitott SZÉP Kártya számlaszámait a Személyes tárhelyre jelszóval belépve, a személyes adatok oldalon találja, a számlaszerződés az oldal alján lévő linkről tölthető le.

Amennyiben elfelejtette jelszavát, vegye igénybe az Elfelejtett jelszó funkciót.

MKB Bank Zrt.

Az MKB SZÉP Kártyakibocsátó személyében bekövetkező változás technikai megvalósításával kapcsolatos információk

Tisztelt Kártyabirtokosunk!

Mintahogy erről már tájékoztattuk Önt a 76/2018.(IV.20.) számú Kormányrendelet értelmében az MKB SZÉP Kártya forgalmazását az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft-től a pénzforgalmi szolgáltató jogosítvánnyal már rendelkező MKB Bank Zrt. - állomány átszállás útján átveszi 2019. január 2-án.

A Kártyakibocsátó személyében bekövetkező változás technikai megvalósítása (Technikai lebonyolítás) 2019. január 2-ától várhatóan január 7-ig tart. Kérjük, hogy a megjelölt időszakban az MKB SZÉP Kártya szolgáltatás aktuális működésével kapcsolatban MKB SZÉP Kártyás munkáltatói juttatás utalásának vagy a szolgáltatás igénybevételének tervezett időpontját 24 órával megelőzően feltétlenül tájékozódjon a www.mkbszepkartya.hu oldalon.

A Technikai lebonyolítással összefüggő, az MKB SZÉP Kártyás juttatások felhasználásával kapcsolatos információk:

 • január 1-jén 24:00-óráig minden tekintetben változatlan a SZÉP Kártyák használata.
 • január 2-án 0:00-órától –, technikai okokból, átmenetileg – nem lehet majd fizetni az MKB SZÉP Kártyákkal
 • január 2-án 0:30-órától várhatóan január 6-án 24:00 óráig
  • az MKB SZÉP Kártyával a kártyán a 2019. január 2-án 0:00-órakor rendelkezésre álló egyenlegek erejéig lehet költeni az eddig megszokott módon, az eddig megszokott elfogadó helyeken;
  • az aktuális egyenleg azonban nem lesz megtekinthető a Személyes tárhelyen és az App-ban, a költésekről nem érkezik E-mail, nem fog működni a szolgáltató kereső.
  • Az ezen időszak alatti költések tervezése során fontos szempont lehet, hogy új munkáltatói juttatás a Technikai lebonyolítás során nem érkezhet, azaz a Technikai lebonyolítás időszakában költeni csak a január 1-jén meglévő egyenleget lehet.
 • várhatóan 2019. január 7-én 0:00-órától a Technikai lebonyolítás befejező lépéseként, - technikai okokból, átmenetileg nem lehet majd fizetni az MKB SZÉP Kártyákkal;
 • várhatóan 2019. január 7-én 0:30 órától minden költéssel kapcsolatos MKB SZÉP Kártyás szolgáltatáshoz kapcsolódó funkció a korábbiaknak megfelelően fog működni
  • az aktuális egyenlegek erejéig lehet költeni az eddig megszokott módon, az eddig megszokott elfogadó helyeken;
  • az aktuális egyenleg megtekinthető lesz a Személyes tárhelyen és az App-ban, a költésekről érkezik E-mail, a szolgáltató kereső is működni fog;
  • az aktuális egyenleg már tartalmazza a Technikai lebonyolítás időszakában kezdeményezett költések könyvelését
  • új munkáltatói juttatás is érkezhet azoknak munkavállalóknak, akik az MKB Bank SZÉP Kártyás ügyfelei lettek, és akiknek megnyílt az új MKB SZÉP Kártyás számlájuk;
  • azoknak a munkavállalóknak, akik nem nyitották meg/nem vették át az MKB Bank SZÉP Kártyás számlavezetési ajánlatát, vagy elutasító észrevételt tettek, és így az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyfelei maradtak, SZÉP Kártyájukat az aktuális egyenlegük erejéig a korábbiaknak megfelelően szintén használhatják, de számukra új munkáltatói juttatás már nem érkezhet. (Az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyfeleinek természetesen továbbra is nyitva áll a lehetőség, hogy az MKB Bank Zrt-nél MKB SZÉP Kártya szolgáltatás nyújtására irányuló számlavezetési szerződést kössenek, amely után érkezhet számukra is munkáltatói juttatás.)

Kérjük a fentiek szíves figyelembe vételét az Ünnepek alatti és az azt követő időszak SZÉP Kártyás költéseinek megtervezésekor / lebonyolításakor.

Bővebb információk: https://www.mkbszepkartya.hu/pdf/mkb/gyik_mkb.pdf

Budapest, 2018. december 20.

Üdvözlettel: MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft

2019. január 2-i hatállyal lépnek életbe az MKB Bank Zrt.- MKB SZÉP Kártya Általános Üzleti Feltételei

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a 76/2018. (IV. 20.) Kormányrendeletnek megfelelően az MKB Bank Zrt. - mint az MKB Széchenyi Pihenőkártya kibocsátója -, MKB SZÉP Kártya Általános Üzleti Feltételei (ÁÜF) 2019. január 2-i hatállyal lépnek életbe, amely az MKB Széchenyi Pihenőkártya igénylésének, kibocsátásának és használatának rendjét és feltételeit tartalmazza, általános szerződési feltételként.

A jelen új ÁÜF 2019. január 2-i hatálytól határozatlan időtartamra szólóan a Kártyabirtokossal, a Munkáltatóval ill. a Szolgáltatóval kötött szerződés elválaszthatatlan részét képező dokumentum, amely a következő linken letölthető: MKB Bank Zrt. Általános Üzleti Feltételek

Esetleges kérdések, észrevételek esetén állunk szíves rendelkezésükre.

Budapest, 2018. november 20.

MKB SZÉP Kártya

2019. január 2. napjától változik az MKB SZÉP Kártya igénylés és a befizetés módja

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Kártyabirtokosainkat, hogy a Kormány a 76/2018. (IV. 20.) számú rendeletében módosította a Széchenyi Pihenőkártya kibocsátásának és felhasználásának szabályait. A kormányrendeletben foglaltak alapján 2019. január 2-ától a SZÉP Kártya igénylése és a munkáltatói juttatás utalási módja jelentősen átalakul.

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a legfontosabb változásokat:

 • A kártyabirtokosoknak alszámlánként (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) azaz zsebenként egy-egy korlátozott rendeltetésű fizetési számlát kell nyitniuk a pénzforgalmi szolgáltató kibocsátónál, így az MKB SZÉP Kártya esetében az MKB Bank Zrt.-nél.
 • A jelenlegi kártyabirtokosok részére az MKB Bank, várhatóan október hónapban, díjmentes számlavezetési szerződés-ajánlatot küld a 3 vonatkozó alszámla megnyitásával kapcsolatban. Amennyiben a kártyabirtokos annak kézhezvételétől számított 15 napon belül nem nyilatkozik írásban arról, hogy nem fogadja el a számlavezetési ajánlatot, a szerződés 2019. január 2. napjával hatályba lép. A kártyabirtokost sem a számlák megnyitásáért, sem a számlavezetésért díjfizetési kötelezettség nem terheli.
 • A munkáltatók a SZÉP Kártyás juttatásokat már csak a munkavállalók előzőek szerint megnyitott SZÉP Kártyás fizetési számláira utalhatják.

FONTOS! Kérjük, ellenőrizze adatait! Annak érdekében, hogy a számlavezetési szerződést és az átállással kapcsolatos információkat intézményünk időben el tudja Önhöz juttatni, kérjük lépjen be Személyes tárhelyébe, és ellenőrizze, szükség esetén pontosítsa személyes adatait, különös tekintettel az e-mail címre, illetve a lakcímre.

Adatmódosításra az adatváltozás bejelentő nyomtatvány beküldésével van lehetősége az alábbi módokon:

 • E-mail-ben csatolt mellékletként: ugyfel@mkbszepkartya.hu    
 • Faxon: 06 1 268-7002
 • Postán: MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. 1821 Budapest
 • Ügyfélszolgálaton személyesen: Budapest, XIII. kerület Dévai u. 23. szám alatt vagy országosan az MKB Bankfiókokban

2019. január 2. napjától nem változik:

 • Az MKB SZÉP Kártya alszámlánkénti (zsebenkénti) felhasználási lehetősége, a kártyaelfogadás módja (POS terminál, internetes, telefonos engedélyezés, stb.), és a szolgáltatási helyek változatlanok maradnak.
 • A meglévő MKB SZÉP Kártyák/társkártyák továbbra is változatlanul használhatóak maradnak.
 • A SZÉP Kártyára béren kívüli juttatásként továbbra is kedvezményes adózással adható munkáltatói támogatás.

2019. január 1. napjáig a SZÉP Kártyák kibocsátása és felhasználása a jelenlegi rendszer szerint történik.

Mire és hogyan használható az MKB SZÉP Kártya?

A Széchenyi Pihenőkártya bevezetésének célja az egészségmegőrzéshez, az egészséges életmódhoz és általában az életminőség javításához kapcsolódó szolgáltatások elérhetőségének bővítése. További célja a turizmus gazdaságfejlesztési szerepének erősítése, valamint a gazdasági növekedés hazai forrásainak bővítése.

Egy adott évben bérenkívüli juttatás (cafetéria) keretében kedvezményes adózással (2019-ben 34,5%) támogatás adható a SZÉP Kártyára. 2019. évben a SZÉP Kártya juttatási forma biztosításánál az értékhatárok éves szinten:

 • a versenyszférában: 450.000 Ft
 • a költségvetési szerveknél: 200.000 Ft

Több zsebes (alszámlás) kártyaként használható az MKB SZÉP Kártya és továbbra is él az egyes alszámlákra vonatkozó korlát, így egy évben a munkáltató által nyújtható:

 • szálláshelyre: 225.000 Ft,
 • meleg étkezésre: 150.000 Ft,
 • kultúrára, rekreációra: 75.000 Ft

Az éves és az alszámla keretösszeg felett is adható - a bérhez viszonyítva - kedvezményesebb adóteherrel SZÉP Kártya juttatás (2019-ben 40,71%). A munkavállalót adó, járulék nem terheli.

Az MKB SZÉP Kártya megjelenésében, és használatában a bankkártyákhoz hasonló, használata lehetővé teszi, hogy a rendszerbe bevont szolgáltatóknál a felhasználó az MKB SZÉP Kártyás számlái terhére szolgáltatásokat vásároljon, egyenlegét bármikor lekérdezheti (interneten, telefonon keresztül).

Az egyes alszámlák terhére finanszírozható szolgáltatások körét az alábbiakban ismertetjük.

A szolgáltatásokat a munkavállaló és a közeli hozzátartozói (+élettárs) vehetik igénybe. Az elfogadóhelyek a kártyán lévő egyenleget készpénzre, vagy készpénz-helyettesíthető eszközre nem válthatják át.

A kártyával történő fizetés kényelmes, a szerződött szolgáltatónál vagy POS terminálon (kártyaolvasón), interneten keresztül vagy telefonos engedélyeztetéssel lehet fizetni. Nincsenek külön címletek, így a vásárlásnál annyit fizethetünk, amennyiben a szolgáltatás ténylegesen kerül.

Az MKB SZÉP Kártyán lévő összeg biztonságos, hiszen a kártya elvesztés esetén letiltható, illetve pótolható.

A munkáltatói támogatás adott évben juttatott összegét a juttatás évétől számított második év május 31-ig fel kell használni. Az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft-nél maradó ügyfelek esetében a számlán maradt összeget a Kft átutalja az ügyfelek munkáltatójának. Az MKB Bank ügyfelei esetében (azoknál az ügyfeleknél, akik MKB SZÉP Kártyás ügyfélként átkerültek a Kft-ből az MKB Bankba, vagy új ügyfélként kötöttek MKB SZÉP Kártya számlavezetési szerződést az MKB Bankkal) a fel nem használt összegek már nem kerülnek levonásra, viszont a jogszabály alapján a Bank a fel nem használt összeg 3 %-nak megfelelő havi díjat számít fel.

Az MKB SZÉP Kártya (főkártya) a munkavállaló részére ingyenes, társkártyák mindössze 1.500 Ft + ÁFA = 1.905 Ft/db-ért formanyomtatványon keresztül igényelhetők. A kártya lejárati ideje 5 év.


Összefoglaltuk az MKB SZÉP Kártya előnyeit, főbb jellemzőit. Ide kattintva elolvashatja.

Oldal teteje

Fizetési módok MKB SZÉP Kártyával

Az MKB SZÉP Kártya használata helyben, a szolgáltatónál

Az egyes szolgáltatóknál a Szolgáltató-keresőben jelezzük, hogy ha helyben, a szolgáltató és a kártyabirtokos együttes jelenlétében használható fizetésre a SZÉP Kártya. A használat, azaz az engedélyezés 3 formája ebben az esetben:

Amennyiben mint szolgáltató Internetes engedélyezést kíván kezdeményezni, az alábbi nyomógomb segítségével megteheti:

A Kártyabirtokosnak jelen kell lennie, ill. a Kártyájának a helyszínen kell lennie. A banki (POS) terminál PIN kód kérése esetén az alszámlák kódját kell beütni: szálláshoz 1111, vendéglátáshoz 2222, szabadidős szolgáltatáshoz 3333.


Az MKB SZÉP Kártyával történő „előrefizetés/előlegfizetés” Interneten

Az előrefizetéses igény jóváhagyása (ez tipikusan az az eset, amikor egy szálláshely kér előleget a majdani vendégétől) semmiféle előkészítést nem igényel, csak a szolgáltatói szerződés meglétét, s már teheti is a dolgát a szolgáltató. Ekkor az előrefizetési igény egyetlen alkalomra szól, ha a kártyabirtokos jóváhagyta, akkor ezzel le is zárul a folyamat.

Előrefizetés (előlegfizetés) Interneten keresztül a Szolgáltató és a Kártyabirtokos fizikai távollétében történik. A Szolgáltató és a Kártyabirtokos megállapodik a szolgáltatás feltételeiről, ennek során a Szolgáltató az engedélyezéshez megkéri a Kártyabirtokostól a kártyájára nyomtatott "Azonosító szám"-ot (nem azonos a kártyaszámmal!).

Az előrefizetés menete röviden az alábbiak szerint zajlik:

 • a Szolgáltató először és külön jelentkezik be a Kártyaközpontba,
 • megadja a kártyabirtokos "Azonosítószám"-át, nevét és az egyéb szükséges adatokat (igény érvényessége, ügyiratszám (ha van ilyen), szolgáltató e-mail címét).
 • a szolgáltató a Kártyaközponttól a bejelentkezést követően megadott e-mail címre kap egy "Előrefizetési azonosító" számot ezt közli a Kártyabirtokossal (e-mailen, vagy telefonon),
 • a Kártyabirtokos ezt követően külön a Kártyabirtokos menüpontján keresztül hagyja jóvá a fizetést a Kártyaközpontban a szolgáltatótól kapott "Előrefizetési azonosító" segítségével, a szolgáltatáscsoport és az előrefizetendő összeg feltüntetésével
 • Amennyiben a Kártyabirtokos a megadott időpontig az előrefizetési igényt a rendszerben sikeresen jóváhagyja (megtörténik a zárolás), úgy a tranzakcióról mind a Szolgáltató, mind a Kártyabirtokos e-mailben értesítést kap.
 • Az így kifizetett (zárolt) összeg – a többi SZÉP Kártyával történő fizetéshez hasonlóan – 5 munkanapon belül kerül átutalásra a szolgáltató részére.

Ezt a fizetési módot a Szolgáltató és a Kártyabirtokos megállapodásuk szerint bármikor alkalmazhatja.

Az előrefizetéses engedélyezés bemutatóját itt megtekintheti:

Amennyiben mint szolgáltató Előrefizetéses engedélyezést kíván kezdeményezni, az alábbi nyomógomb segítségével megteheti:

Amennyiben mint kártyabirtokos Előrefizetéses engedélyezést kíván végrehajtani, az alábbi nyomógomb segítségével megteheti:

Az MKB SZÉP Kártyával történő fizetés webshopon keresztül

Ez az engedélyezési forma akkor alkalmazható, ha a Szolgáltató rendelkezik saját internetes áruházzal (webshop) és annak keretében a SZÉP Kártya fizetését is biztosítja.


A fizetési módok részletes leírását megtalálja az Általános Üzleti Feltételek 5-8. sz. mellékleteiben.

Oldal teteje

Felhívjuk tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Mobilapplikáció átmenetileg nem elérhető!


Ajánlja kedvenc üdülőhelyét, éttermét, szabadidős szolgáltatóját!

Annak érdekében, hogy Ön is mielőbb igénybe vehesse az MKB SZÉP Kártya előnyeit, a szolgáltató és a kártyát kibocsátó intézmény között kártyaelfogadási szerződés megkötésére van szükség.

Kérjük, adja meg kedvenc szálláshelye, étterme és szabadidős szolgáltatója nevét és elérhetőségét, hogy mielőbb felkereshessük, vagy töltse le a szolgáltatói szerződést és annak az adott szolgáltatónak történő átadásával hozzájárulhat a szerződéses viszony gyorsabb létre jöttéhez. Kérjük, hogy a szerződést a szolgáltató két példányban küldje meg részünkre.

Levelezési cím:
MKB Bank Nyrt.
1821 Budapest (kiemelt postafiókcím, egyéb más adat feltüntetése nem szükséges)
Telefon: (1) 268 7272
E-mail: szolgaltato@mkbszepkartya.hu

Oldal teteje

Jogi háttér

A SZÉP Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályait az 76/2018. (IV. 20.) Kormányrendelet tartalmazza.

Oldal teteje